Kleindierenvereniging Midden Drenthe
De gezelligste vereniging van Drenthe!
Korte informatie

De Kleindierenvereniging Midden Drenthe, voorheen Beiler Kleindieren Club, is een actieve vereniging met liefhebbers van konijnen, hoenders, sier- en watervogels. Het doel is het actief beoefenen van het fokken en houden van deze dieren. De vereniging bestaat uit ruim 100 leden wonende in de gemeente Midden Drenthe en daar omheen.

De vereniging heeft een actief bestuur die elk jaar weer een aantal leuke activiteiten voor haar leden probeert te organiseren. Hierbij moet gedacht worden een lezingen, lekenkeuringen en hokbezoeken.

De twee grootste evenementen zijn de Jongdierendag en de Midden Drenthe show. De jongdierendag wordt altijd in september gehouden en is een eendagskeuring waarbij alleen jonge dieren van dat jaar geshowd mogen worden.

De Midden Drenthe Show is onze grote tentoonstelling welke ook buiten Drenthe goed bekend staat. Deze show duurt 3 dagen en wordt altijd eind oktober gehouden in Beilen. Rond de 800 dieren zijn er dan te bewonderen in een mooi aangeklede manege. Bijzondere van deze show is dat de keuring van de dieren altijd s'avonds wordt gedaan en voor iedereen toegankelijk is.

 

 

 

Midden Drentheshow 2018

De voorbereiding voor deze prachtige gezellige show is alweer in volle gang.

Hieronder kunt u het vraagprogramma en inschrijfformulier downloaden in twee verschillende varianten.

Vraagprogramma PDF
Vraagprogramma WORD

 

Inschrijfformulier PDF
Inschrijfformulier WORD


Wij hopen u (weer) te zien op onze prachtige show!

Onze vereniging mooi in beeld!

Afgelopen voorjaar hadden we Marjan Holmer op bezoek bij onze vereniging. Met haar zijn we langs enkele leden van onze vereniging geweest. Het resultaat was een prachtig artikel in het kleindiermagazine!
Artikel Kleindier Magazine

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees onze nieuwsbrieven. Elke keer weer prachtig geschreven door Kees Verkolf.
Onze nieuwsbrieven

Bezoek ons op Facebook!

Bekijk voor onze actuele bezigheden en foto's onze Facebook pagina!