Kleindierenvereniging Midden Drenthe
De gezelligste vereniging van Drenthe!
JongDierendag 2009

Jongdierendag 12 september 2009

Na twee jaar jongdierendag te hebben gehouden in een te kleine ruimte, werd het tijd voor een beter onderkomen. Het is de kleine bak van manege geworden, een locatie met veel meer ruimte en licht. De kooien die we gehaald hebben bij “Jongleven MOTV” in Zweeloo met behulp van de firma de Vries, werden vrijdagavond opgezet. Met veel kunst en vliegwerk wist Roelof de vrachtwagen te lossen. Bij de opbouw hadden we op meer hulp gerekend, hopelijk gaat het de volgende keer beter.

 

Zaterdagmorgen waren alle dieren keurig netjes binnen de afgesproken tijd afgeleverd. Met zo’n 117 konijnen en 84 hoenders konden we in vergelijking met het voorgaande jaar tevreden zijn. Toen noteerden we slechts 50 konijnen en 80 hoenders.

Nadat Albert de door hem keurig verzorgde beoordelingskaarten en dergelijke uitgestald had, konden we de keurmeesters ontvangen. Voor de hoenders hadden we de heren Hoving en van der Hoek uitgenodigd, voor de konijnen de heren Rook en Hupje. Na een kort onderhoud werd er even langs de kooien gewandeld, om daarna met de keuring te starten.
Henk en Roelie Timmer die iets later arriveerden, konden we feliciteren omdat ze zojuist opnieuw Opa en Oma waren geworden.

Om half elf was het tijd voor koffie met cake en natuurlijk gezellige kleindieren praat. Al gaandeweg de dag bleek dat lang niet alle dieren klaar waren. Het waren dan ook meest ZG’s met slechts hier en daar een F predikaat ertussen.

Tussen de middag hebben we genoten van een goed verzorgde broodmaaltijd met een bal gehakt en maar liefst 3 soorten soep, die met veel liefde werd verzorgd door Ria, Wya en Roelie. Bedankt dames! Aan het eind van de middag werden de winnaars bekend gemaakt en worden de prijzen uitgedeeld.

De uitslagen waren als volgt:

Hoenders
1 W. Gruiters Welsumer
2 W. Gruiters Welsumer

Dwerghoenders
1 B. Smeenk Java zwart
2 A. van Faassen Leghorn porselein
3 H. Timmer Wyandotte Buff zwart Columbia

Konijnen
1 Linda Weers Angora wit
2 Rene Scholing Alaska
3 Roelof Gerding Wener wit
4 Geert Meijering Tan zwart
5 Jan Popping Rode nieuw zeelander
6 Jan Popping Rode nieuw zeelander
7 Roelof Gerding Wener wit
8 Roel Okken Nederlandse hangoordwerg
9 Geert Meijering Tan zwart
10 Hendrikus Zinger Wener wit (Reserve)

De genoemde winnaars mogen als afgevaardigden naar de onderlinge competitie. Deze zal voor de hoenders op 26 september in Eelde plaats vinden en voor de konijnen op 10 oktober in Norg.

Bij de jeugd ontvingen Arjen Berghuis en Cors Onnes een beker voor hun behaalde prestatie bij de konijnen en de dwerg hoenders. Bij de hoenders hebben we het helaas niet voor elkaar kunnen krijgen, om voldoende fokkers met hun dieren naar Eelde te laten gaan. De meesten hadden op die datum al iets anders gepland. Erg jammer, het komend jaar gaat het vast lukken.

Al met al een zeer geslaagde kleindierendag, een show met een eigen karakter.

 


Onze vereniging mooi in beeld!

Afgelopen voorjaar hadden we Marjan Holmer op bezoek bij onze vereniging. Met haar zijn we langs enkele leden van onze vereniging geweest. Het resultaat was een prachtig artikel in het kleindiermagazine!
Artikel Kleindier Magazine

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte en lees onze nieuwsbrieven. Elke keer weer prachtig geschreven door Kees Verkolf.
Onze nieuwsbrieven

Bezoek ons op Facebook!

Bekijk voor onze actuele bezigheden en foto's onze Facebook pagina!

 

Foto's
Lijst met albums
Midden Drentheshow 2017

Hier een korte inpressie van onze show.

Meer foto's vindt u op onze Facebookpagina.

Midden Drentheshow 2016

Hier een kleine selectie uit alle gemaakte foto's.
Voor meer foto's verwijzen wij u door naar onze Facebookpagina.

Hokbezoek 2016

In 2016 hadden we weer een zeer gezellig hokbezoek waarbij we onze ogen uit gekeken hebben bij diverse topfokkers!

Midden - Drenthe Show 2015

Ook in 2015 was de Midden - Drenthe Show een feestje!